Arbetsmiljö handlar om fysiska, psykiska och sociala förhållanden på jobbet. Hur vi har det tillsammans, hur arbetet är organiserat och hur det känns på jobbet.
En god arbetsmiljö minskar risker för ohälsa och gör att vi mår bättre och presterar bättre. En god arbetsmiljö upplevs rättvis, främjar trivsel, hälsa och produktivitet på jobbet.
Nivåer av stress, vilken jargong som råder och relationer mellan ledning och medarbetare har med arbetsmiljö att göra. Trakasserier från inte förekomma på arbetsplatsen och arbetsgivare är skyldiga att systematiskt arbeta med att förbättra arbetsmiljön.
Hur utvecklar man arbetsmiljön?
Eftersom arbetsmiljön har med många olika områden att göra behöver man arbeta systematiskt. Medarbetarundersökningar är ett verktyg för att undersöka arbetsmiljön. Den typen av undersökningar kan behöva kompletteras med kvalitativa data, alltså beskrivningar och berättelser om hur arbetsmiljön upplevs. Det kan man ta reda på till exempel genom intervjuer.
Här nedanför hittar du erbjudanden som är kopplade till detta ämne.
Handledning
Antirasistisk rådgivning för chefer och ledare
Antirasistisk rådgivning är ett riktat stöd till dig som själv arbetar med antirasistiska processer, verksamheter, projekt eller ledarskap.
Vill du nå fram och skapa tillit? Varför är det så svårt ibland? Den här föreläsningen ger dig redskap för att bli mer inkluderande i din kommunikation.
Anna Adeniji erbjuder fortbildning om inkluderande arbetsmiljö, antirasistiskt ledarskap och minoritetsstress. Hon erbjuder även antirasistisk handledning.
Frida Sandegård är konsult och handledare för team och ledningsgrupper. Hon utbildar inom konflikthantering, jämlikhet, minoritetsstress och inkludering.
Gabriella är organisationskonsult och rådgivare till lednings- och styrgrupper. Hon bidrar till att skapa inkluderande och framgångsrika arbetsplatser.