porträtt Anna Adeniji
Anna Adeniji erbjuder fortbildning om inkluderande arbetsmiljö, antirasistiskt ledarskap och minoritetsstress. Hon erbjuder även antirasistisk handledning.
Boka Anna Adeniji

Anna Adeniji

Anna Adeniji är en erfaren utbildare, inspirerande talare och trygg handledare med en djupgående expertis inom jämlikhetsfrågor. Hon erbjuder både kortare stöd och längre samarbeten med organisationer som skapar hållbar inkludering och rättvisa. Genom att fokusera på att främja ett gemensamt språk och förståelse kring frågor som berör på djupet, skapar hon trygghet och nyfikenhet.

Anna har en doktorsexamen i genusvetenskap från Linköpings universitet och lång erfarenhet från civilsamhället. Med cirka 20 års erfarenhet av att utbilda inom högskola, myndigheter, civilsamhälle och kultursektorn stöttar hon numera arbetsplatser på flera nivåer. Det gör hon genom att hon stötta chefsgrupper och medarbetare i huvudsak genom utbildningsinsatser och handledning. Hon har även varit sakkunnig för projekt och myndigheter.

Sedan 2021 håller hon kursen ”Kan vi prata om rasism?” som myndigheten Forum för levande historia ger. Den syftar till att utrusta offentliganställda med verktyg för att främja rättvisa och motverka rasism. Ytterligare en insats som Anna gjort för förståelse för rasism i Sverige är hennes bok ”Koll på rasism” för Nypon Förlag som kom 2023, vilket är en lättillgänglig guide för ungdomar som syftar till att öka medvetenhet och förståelse kring rasism.

Kultur och konst

Konstnärliga utbildningar och etablerade kulturinstitutioner anlitar Anna inom områden som berör antirasism, postkolonialism och representation. Som expert bidrar Anna både inom konstnärliga processer och scenkonstinstitutionernas interna jämlikhetsarbete. För närvarande ingår hon i Nationalmuseums insynsråd.

 

Tveka inte att höra av dig om kundanpassade lösningar.