Om oss
Vi undersöker vilka attityder som råder i er verksamhet och hur det påverkar förutsättningarna för en rättvis och inkluderande miljö, så att ni tillvaratar kompetens och blir ännu bättre på det ni gör.
Vi stärker er att agera på sätt som bygger och vårdar stödjande relationer med underrepresenterade grupper och normbrytande individer och för att bygga en jämlik verksamhet där en mångfald av individer känner tillhörighet.
Mission
Vi stärker chefer, ledare och medarbetare som vill verka för ett rättvist och inkluderande arbetsliv. Vi tror att trygga relationer och gemensam kunskap ger modiga resultat.
Vision
Rättvisa och inkluderande organisationer och företag
…där människor får utrymme för trygghet, kreativitet och utveckling
…där arbetsmiljö och verksamhet strävar mot social hållbarhet
…som värderar individers olikhet, stärker relationer och gemensamt ansvar.

Inclusion Academy drivs av oss, Anna Adeniji och Frida Sandegård.
Vi vill främja stärkta relationer, ökad trygghet och robusta inkluderande arbetsplatser.

Inkludering skapar styrka
Vi har e-utbildning som både erbjuder grundläggande och fördjupande kunskap. Utbildningarna motsvarar en halvdags lärarledd utbildning och innehåller ett antal kapitel med några lektioner i varje kapitel. I slutet av utbildningen genomförs ett kunskapstest och vid avklarad utbildning får varje deltagare ett diplom för genomförd utbildning.
Vi har e-utbildningar inom tillgänglighet, funktionsrätt, antirasism, aktiva åtgärder och mycket mer. Vi kan också ta fram en skräddarsydd e-utbildning i samarbete med er.
Under våren 2025 lanserar vi e-utbildningar.

Ökad inkludering och stärkt utveckling
Baserat på forskning och rapporter från myndigheter erbjuder vi tjänster för små och stora aktörer. Vi är sakkunniga, utredare, utbildare och utgår från vad forskning och etablerade teorier och metoder visar är framgångsrikt kopplat till mångfald och inkludering.
Vi har olika yrkesbakgrunder och kan erbjuda tjänster som kombinerar flera perspektiv och tjänster som fördjupar och utgår från specialistkompetens.

Hållbarhet är utgångspunkten
Vi utbildar i en rad ämnen inom ramen för mänskliga rättigheter. Det kan handla om diskrimineringslagstiftningen, inkluderande beteende, arbetsrätt, jargong och trakasserier och våld i nära relation.
Vi erbjuder olika tjänster inom ämnen så som bristande tillgänglighet, hbtq-personers levnadsvillkor, konflikthantering, kränkande särbehandling, syntolkning, minoritetsstress och härskartekniker.

Tillgänglighet är faktiskt en skyldighet
Bristande tillgänglighet är en diskrimineringsgrund och arbetsgivare och utbildngsanordnare är skyldiga enligt lag att främja tillgänglighet och motverka diskriminering på grund av funktionsnedsättning.
Arbetet för att främja tillgänglighet kan ingå i arbetet med aktiva åtgärder. Det vill säga det återkommande arbete som bland annat arbetsgivare ska göra löpande för att motverka diskriminering och främja lika rättigheter och möjligheter oavsett diskrimineringsgrund. Vår erfarenhet är att många arbetsplatser behöver ökad kunskap om olika funktionsnedsättningar och ökad kunskap om hur bristande tillgänglighet åtgärdas.
Forma er egen temadag
Vi hjälper dig gärna sätta ihop en temadag med tänkvärda och lärorika inslag.
15 konsulter med expertis
inom olika områden
Vi har bakgrunder som forskare, lärare, chefer, psykologer, handledare, terapeuter, pedagoger och socionomer.