En kvinna sitter framför två stora tavlor på ett museum. Hon sitter med ryggen mot kameran.
Genom en inspirerande, lustfylld och interaktiv utbildning blir ni säkrare på syntolkning.
Be om offertLäs mer om utbildaren

Syntolkning – hur gör vi det?

Studier visar att lönsamheten kan öka med 28% om man arbetar med tillgänglig information. För offentliga aktörer gäller dessutom Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

Det innebär bland annat att information på hemsidor och i appar som ni tillhandahåller ska vara möjlig att uppfatta, vara hanterbar, begriplig och robust. Vi behöver kunna syntolka filmer, bilder eller presentationer som vi publicerar digitalt. Men hur syntolkar man på ett tillgängligt sätt? Vad är det som ska tolkas och vad kan väljas bort?

I den här utbildningen får du handfasta råd och verkliga exempel på hur du kan göra.

Innehåll

  • Att syntolka bilder
  • Att syntolka filmer
  • Att syntolka presentationer

Ni får demonstrationer på skriftlig och verbal syntolkning och tillfälle att öva tillsammans. Vi går igenom hur syntolkning går till i realtid eller hur ni kan komplettera syntolkning  i efterhand, på till exempel filmer, bilder eller presentationer.

 

Anna Bergholtz är utbildad socialpedagog, journalist och diplomerad coach. För en del är hon känd som Sveriges första blinda filmrecensent. Hon har erfarenhet av att gå från att vara seende till att bli blind, och har arbetat med både tv och radio. Idag driver hon företaget Unique Power som hjälper företag och organisationer med inkluderingsfrågor kopplat till funktionsnedsättning. 

Tveka inte att höra av dig om kundanpassade lösningar.