Man eller kvinna och allt däremellan

Man eller kvinna och allt däremellan
Känner du dig som kvinna nu då?” Många gånger har Ann-Christine fått frågan utan att kunna svara. Hon har ingen aning om hur det känns. Har du?

Man eller kvinna. Det verkar så enkelt. Men frågor om kön är mycket mer komplicerade än vi föreställer oss. Vi delar oftast in mänskligheten i en manlig och en kvinnlig del och har bestämda föreställningar om hur en riktig man eller kvinna ska se ut och bete sig. Men vad händer om någon bryter överenskommelsen och uppträder tvärtemot våra föreställningar?

I den här föreläsningen får du följa med på inte bara en bit av Ann-Christines egen resa, men i hög grad också din egen. Tillsammans funderar vi över vad det egentligen är för skillnad på män och kvinnor, varför kvinnor (oftast) tjänar mindre än män, varför vi skrattar åt en karl i klänning och vad #metoo kan ha med saken att göra.

Ann-Christine delar frikostigt med sig av egna erfarenheter men föreläsningen handlar egentligen om oss alla och passar i de flesta sammanhang, som en arbetslagsfortbildning eller en  öppen föreläsning för allmänheten. Skratt är en viktig ingrediens i framställningen och det blir aldrig långtråkigt.

Om föreläsningen

  • Ca 2 timmar inklusive dialog med deltagarna
  • Om HBTQI med fokus på trans
  • Vad innebär det att vara trans?
  • Generöst med egna erfarenheter och starkt förankrat i forskning och lagstiftning

Kontakta Inclusion Academy gällande Man eller kvinna och allt däremellan

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.