Syntolkning - hur görs det?

Syntolkning - hur görs det?
Tillgänglig information är viktigt att tillhandahålla. Samhällsinformation är viktigt utifrån demokrati, inkludering och delaktighetsperspektivet.

Tillgänglig information är viktigt att tillhandahålla. Samhällsinformation är viktigt utifrån både demokratiperspektivet och inkludering -och delaktighetsperspektivet. Dessutom kan du som företag nå ut till fler kunder med tillgänglig information.
Studier visar att lönsamheten kan öka med 28% om man arbetar med tillgänglighet och inkludering, och då handlar det förstås även om tillgänglig information. För offentliga aktörer gäller dessutom Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Det innebär bland annat att information på hemsidor och i appar som tillhandahålls från offentlig verksamhet ska vara möjlig att uppfatta, vara hanterbar, begriplig och robust. Syntolkning behövs till exempel när filmer, bilder eller presentationer läggs upp digitalt. Men hur syntolkar man på ett tillgängligt sätt? Vad är det som ska tolkas och vad kan väljas bort?

Vårt erbjudande

Genom en inspirerande och lustfylld interaktiv föreläsning blir ni säkrare på syntolkning. Ni får demonstrationer på skriftlig och verbal syntolkning och tillfälle att öva tillsammans. Vi går igenom hur syntolkning görs i realtid eller hur syntolkning kan kompletteras i efterhand, på till exempel filmer, bilder eller presentationer.

Utbildare

Anna Bergholtz är utbildad journalist och socialpedagog. För en del är hon känd som Sveriges första blinda filmrecensent. Hon utbildar, föreläser och producerar poddar. Hon har erfarenhet av att gå från att vara seende till att bli blind, och har bland annat arbetat med Tv samt programlett i radio, och belönats för sitt arbete med att inkludera personer med funktionsnedsättning i samhället. Sofia Karlsson har en bakgrund som kommunikationschef och är i dag utbildare och konsult. Hon anlitas som interimschef och processledare för stora såväl som mindre möten.

Innehåll

  • Att syntolka bilder
  • Att syntolka filmer
  • Att syntolka presentationer

Målgrupp

Aktörer och personal som arbetar med kommunikation i någon form.

Tidsåtgång

1,5 timme inklusive paus

Plats

Vi erbjuder utbildningen via zoom. Utbildningen går även att anpassa till andra digitala plattformar.

För prisuppgifter och frågor

info@inclusionacademy.se

Kontakta Inclusion Academy gällande Syntolkning - hur görs det?

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.