Frida Ohlsson Sandahl

Frida Ohlsson Sandahl
Föreläsare, utbildare och moderator. Sociolog med lång erfarenhet av att föreläsa om frågor som rör jämställdhet, hbtq och normkritik.

Frida Ohlsson Sandahl har jobbat med verksamhetsutveckling och ledarskap utifrån jämställdhet och mångfald. Hon har skrivit flera böcker, bland annat ”Inkludera – jämställdhet och hbtq i organisationen” som handlar om rättighetsarbete i organisationer. Boken fokuserar på inkludering utifrån jämställdhet, könsidentitet och sexualitet och behandlar normer – hur de välkomnar eller utesluter människor från verksamheten. Läsaren introduceras till bakgrund, olika inriktningar och fakta om ämnen som heteronormer, kön, genus, jämställdhet, feminism och hbtq. Boken innehåller även en omfattande ordlista som förklarar begrepp och vägleder läsaren. Ordlistan kan också fungera som ett stöd i det fortsatta rättighetsarbetet. Frida har även, tillsammans med Erik Andersson, skrivit boken ”Så att jag kan komma in”. Det är ett samtalsmaterial kring att vara hbtq i ett kristet sammanhang. Den första versionen skrevs specifikt för Frälsningsarmén, den andra versionen för ekumeniska sammanhang. Frida är även initiativtagare till Jönköpings läns första Pridefestival, Jönköping Qom Ut. Områden:
Jämställdhet, normkritisk pedagogik, tillgänglighet, härskartekniker, normer och normkritik, hbtq, normkritisk kommunikation. Modererar gärna samtal och paneler.

Kontakta Inclusion Academy gällande Frida Ohlsson Sandahl

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.