Sandra Dahlén

Sandra Dahlén
Föreläsare och utbildare. Har arbetat i över 20 år med frågor som rör genus, jämlikhet, normkritik och hbtq-personers rättigheter.

Numera anlitas Sandra som frilansande konsult, utbildare och skribent över hela landet samt internationellt. 

Sandra samarbetar med myndigheter, kommuner, regioner, företag, högskolor, olika medier och organisationer. Hon gör kortare föreläsningar men träffar även personal- och chefsgrupper flera gånger för den process och fördjupning som gruppen behöver. Som utbildare har hon med åren utvecklat värdefulla kunskaper i att göra det svåra begripligt och verksamhetsnära. Sandras föreläsningar syftar alltid till att vara inspirerande och konkreta.

Sandra har läst genusvetenskap och diskrimineringsrätt och tidigare arbetat på RFSU. Hon har bland annat skrivit böckerna Hetero och Krokben och utsträckta händer. I mitten av 2000-talet var hon en av de som utvecklade normkritik och tog fram ett av de första materialen på ämnet Bryt! Ett metodmaterial om normer i allmänhet och heteronormen i synnerhet på uppdrag av Forum för levande historia och RFSL Ungdom.

Områden: Jämställdhet, jämlikt bemötande/service, mångfald, normer och normkritik, hbtq, driskiminering, sexuella trakasserier.

Kontakta Inclusion Academy gällande Sandra Dahlén

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.