Charlotte Signahl

Charlotte Signahl
Föreläsare, utbildare och moderator. Kan konsten att med hjälp av humor prata om svåra frågor som diskriminering och trakasserier på ett sätt som fångar åhörarnas intresse.

Föreläsare, utbildare och moderator. Kan konsten att med hjälp av humor prata om svåra frågor och om vad som motiverar oss. Charlotte kan konsten att fånga åhörarnas intresse.

Sedan 2006 är Charlotte Signahl företagare med fokus på föreläsningar, utbildning och att moderera och processleda konferenser.

“Det låter lite kaxigt men jag får ofta höra att jag är väldigt rolig. Jag använder stand up som pedagogiskt verktyg. Fördelen med det är att ämnet inte upplevs som tungt eller tjatigt – aldrig tidigare har de fått skratta åt allt som kan hända, sina egna tillkortakommanden och nervositet kring dessa ständigt aktuella frågor. En annan fördel är att jag då också kan vara ganska tuff. Diskriminering eller stress i livet är inte okej och vi kan med fakta, humor och kärlek komma fram till att ansvaret och möjligheter till lösning ligger hos oss alla.”

Charlotte har studerat historia, sociologi och psykologi på Stockholms Universitet, samt teologi och mänskliga rättigheter. Hon är utbildad meditationslärare och ACT-handledare och har gått otaliga ledarskaps-, retorik- och metodutbildningar.

Som ung var hon bland annat ordförande för Röda Korsets Ungdomsförbund, ordförande för URIX och projektledare på Sensus Studieförbund. Dessutom har hon åtta års yrkeserfarenhet inom hemtjänsten.

Charlotte har sin bakgrund inom humorn och psykologin och funderar ständigt över varför vi gör som vi gör vi människor. När de mänskliga beteendena blandas med aktuella teorier och forskning kring mångfaldsfrågor och normer ökar vår förståelse för varför vi ser den utveckling vi gör och hur vi som personer kan agera för ett större inkluderande.