Anna Bergholtz

Anna Bergholtz
Föreläsare, utbildare och moderator. Arbetar normmedvetet, inkluderande och har särskild kompetens inom media, kultur, tillgänglighet och funktionalitet / funktionsnedsättning.

Anna Bergholtz brinner för mångfald och inkludering och arbetar som journalist, föreläsare/utbildare, moderator, barnboksförfattare och inspiratör. Dessutom har hon egen erfarenhet av att gå från att uppfylla normen som seende till att bli blind och normbrytande.

Anna är utbildad socialpedagog, journalist och diplomerad coach. 2004 startade hon eget företag och har sedan dess varvat uppdrag inom media med moderatorsuppdrag, utbildning, föreläsningar och bokskrivande. Hon har vunnit Inklusionspriset för sin förmåga att inkludera människor med funktionsnedsättning i samhället.

Föreläsning/utbildning
Som föreläsare skräddarsyr Anna allt från utbildningar inom mångfald och tillgänglighet till inspirationstal utifrån perspektivet normbrytande funktionalitet. Hon är en omtyckt och van föreläsare och kombinerar gärna sina uppdrag med workshops och interaktiva övningar.

Journalist
Anna har bland annat programlett i P1, varit reporter i P3 samt arbetat med Svt:s prisbelönta CP-magasinet. För många är hon känd som Sveriges första blinda filmrecensent. I dagsläget fokuserar Anna på radiodokumentärer och podcasts. Hennes styrka är att lyfta olika perspektiv och att alla ska få synas och höras som vem som helst.

Moderator/konferencier
Vill du göra konferensen tillgänglig och inkluderande för alla? Är du på jakt efter en normkreativ moderator/konferencier? Då är Anna rätt person för uppdraget. Hon kan funka som ett stöd under hela processen och/eller leda programmet på scen, debatten eller samtalet.

Med sitt unika perspektiv bidrar Anna alltid med en ny dimension till ämnet ifråga. Hon är van vid att moderera allt från mindre panelsamtal till stora konferenser med flera hundra i publiken. Hon är både rolig och vass. Hon kan konsten att locka fram det bästa ur de medverkande på scen och samtidigt inkludera publiken.

Områden:
Mångfald, inkluderande ledarskap, diskriminering, tillgänglighet, normer och normkritik, diskrimineringsgrunden, funktionsnedsättning, normkritisk kommunikation (fokus journalistik), normkritik för media, funktionalitetsnormen, inkluderande skola, inkluderande organisation.

Kontakta Inclusion Academy gällande Anna Bergholtz

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.