Sofia Karlsson

Sofia Karlsson
Föreläsare, utbildare, processledare och moderator. Leder möten, sammankomster och konferenser framåt och föreläser med hjälp av humor kring jämställdhet, ledarskap, normer och hbtq.

Interimschef, strategisk chefsrådgivare och processledare. Leder möten, sammankomster och konferenser framåt och tar chefsuppdrag.

Sofia Karlsson har sin bakgrund i civilsamhället, både som anställd och förtroendevald. Hon har till exempel varit ordförande för Sveriges Förenade studentkårer, talesperson för Feministisk initiativ och kommunikationschef på IOGT-NTO. Senaste åren har hon varit interimschef på fackförbund och större medlemsorganisationer.

Sofia drivs av att hitta former för att få människor att komma till tals och arbetar aktivt med inkludering. Att lyfta viktiga frågor och göra dem lättillgängliga. Det gör henne till en lyhörd, engagerad och inkännande chef och processledare.

Sofia är bra på att se helheter och förmedla det. Att dela upp komplicerade processer och göra dem överskådliga och angripbara för att få med alla i en grupp.