Anna Adeniji

Anna Adeniji
Utbildare, föreläsare, seminarieledare och handledare. Bakgrund som forskare och lärare inom genusvetenskap. Specialiserad på frågor som rör normer, rasism, genus och intersektionalitet.

Anna Adeniji har sin bakgrund i den akademiska världen där hon disputerade i ämnet genus och kultur vid Linköpings universitet 2008. Därefter var hon verksam på Södertörns högskola och Linnéuniversitet. Hon har arbetat forskningsbaserat och praktiknära i civilsamhället genom antidiskrimineringsbyråer, föreningsliv och i större folkrörelser. Anna håller även utbildningar om rasism för offentliganställda i ledning av Forum för levande historia.

Genom sitt mångåriga engagemang i kulturföreningen TRYCK började Anna arbeta aktivt med frågor om rasism, postkolonialism och representation inom kultursektorn. Hon har därefter varit konsult både på konstnärliga utbildningar och på etablerade kulturinstitutioner. Hon sitter i Nationalmuseums insynsråd som sakkunnig om mångfaldsfrågor.  2023 kom hon ut med boken ”Koll på rasism”, på Nypon Förlag. Den är skriven på lättläst svenska och riktar sig till ungdomar 12-15 år.

Som konsult och utbildare fokuserar Anna på att hitta ett gemensamt språk om rasism, antirasistiskt ledarskap, minoritetsstress och vägar framåt i er organisation. Anna leder er genom komplexa frågor till en förståelse som landar i den verksamheten som ni själva har. Anna erbjuder också antirasistisk handledning för individer som behöver stöd och bollplank för utveckling.

Kontakta Inclusion Academy gällande Anna Adeniji

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.