Anna Adeniji

Anna Adeniji
Utbildare, föreläsare, seminarieledare och processhandledare. Bakgrund som forskare och lärare inom genusvetenskap. Specialiserad på frågor som rör normer, rasism, genus och intersektionalitet.

Anna Adeniji har sin bakgrund i den akademiska världen där hon disputerade i ämnet genus och kultur vid Linköpings universitet 2008. Därefter var hon verksam på Södertörns högskola och Linnéuniversitet. Hon har arbetat forskningsbaserat och praktiknära i civilsamhället genom antidiskrimineringsbyråer, föreningsliv och i större folkrörelser.

Genom sitt mångåriga engagemang i kulturföreningen TRYCK började Anna arbeta aktivt med frågor om rasism, postkolonialism och representation inom kultursektorn. Hon har därefter varit konsult både på konstnärliga utbildningar och på etablerade kulturinstitutioner. Hon sitter i Nationalmuseums insynsråd och är nytillträdd som expertråd för Kunskapscentrum för hållbarhet på uppdrag av Gällivare Näringsliv och CRS Sweden.

Som konsult och utbildare fokuserar Anna på organisationsutveckling och former för lärande. Anna leder er genom komplexa frågor till en förståelse som landar i den verksamheten som ni själva har.

Kontakta Inclusion Academy gällande Anna Adeniji

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.