Från man till människa

Från man till människa
Claes/Sara använder humorn för att bryta upp normer och värderingar.

”Den lille killens godis är slut nu. Han tittar på mig under lugg. Säger inget på en lång, lång stund. Hans mamma har vaknat, slötittar ut genom tågfönstret. Plötsligt pekar denne enmetersmedborgare på mig och frågar med klar och tydlig röst: ”Mamma, är det en tant eller en farbror?”

Det blir helt tyst i vår del av tåget. I mitt sinne blir det tyst i hela tåget, från lok till slutvagn. Alla människor tystnar. Tanten med sin lilla knähund som stigit på i Hässleholm, den svarte killen som inlett ett samtal med den vite mannen om var man kan hitta det bästa julbordet, den svartklädda tjejen som just tagit upp en medhavd ostmacka. Konduktören. Det är som innan en jordbävning. 
Tystnaden som uppstår är öronbedövande.”

CLAES SCHMIDT är marknadschefen som kom ut som transvestit och blev Sara Lund med hela svenska folket 2003. Claes/Sara använder humorn och sin egen person för att bryta upp normer och värderingar som styr våra liv och hindrar oss från att tänka logiskt. Därför handlar denna bok inte om varför Claes/Sara är transvestit, utan om varför många tycker att det är konstigt. Claes/Sara fick Stora Talarpriset 2010.


Köp boken här: http://www.saralund.se/om-saraclaes/boken-fran-man-till-manniska-av-claes-schmidt-sara-lund/

Kontakta Inclusion Academy gällande Från man till människa

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.