Chefens roll i jämställdhets- och mångfaldsarbetet

Chefens roll i jämställdhets- och mångfaldsarbetet




Vilka krav ställer diskrimineringslagen på dig som chef och hur uppfyller du dem? Vad innebär ändringarna i lagen och hur arbetar ni förebyggande?

Matilda leder ett interaktivt och lösningsfokuserat seminarium som riktar in sig på den specifika rollen som ledare och chef. Hur kan jag som chef arbeta för likabehandling och mot diskriminering i min vardag? Vad förväntas av mig som chef och hur uppfyller jag lagkraven? Och vad innebär ändringarna i lagen?

Föreläsning varvas med övningar där vi tillsammans går igenom olika exempel på problem och lösningar. Hur kan jag upptäcka och åtgärda problem som uppstår samtidigt som jag skapar en arbetsplats där anställda trivs och mår bra och som förebygger att nya problem uppstår?

Matilda Andersson är expert på hur organisationer kan arbeta med jämställdhet, mångfald och inkludering. Hon är utbildad inom genusvetenskap, juridik och organisation och ledarskap vid Lunds universitet och Utrecht University, och arbetar sedan 2013 som föreläsare och konsult. Matilda har lång erfarenhet av att arbeta praktiskt med att skapa inkluderande organisationer och ledare och hjälper nu i sin roll som konsult chefer med att arbeta med mångfald, inkludering och psykosocial arbetsmiljö i sin vardag.

Konsult Matilda Andersson

Kontakta Inclusion Academy gällande Chefens roll i jämställdhets- och mångfaldsarbetet

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Se även följande