En kärleksimmigrants krokiga väg till jobb och integration

En kärleksimmigrants krokiga väg till jobb och integration
En inspirationsföreläsning baserat på Ergins egna upplevelser, om att komma ny till ett land, om integration och vikten av inkludering.

"Du har inte en chans att få jobb i Sverige och borde återvända till Turkiet." Det var det beskedet Arbetsförmedlingen gav Ergin Özdemir fick i jakten på sitt första jobb i sitt nya land. Han lyckades förvandla sin frustration till glädje och stolthet.

Med sina rötter i nordöstra Turkiet tog sig Ergin till Sverige när han fann kärleken och blev en kärleksimmigrant. Han har en bakgrund som militär, oljeingenjör, reseledare, samt entreprenör inom rese och IT branschen. I jakten på sitt första jobb gick Ergin ett årig en post-gymnasial utbildning som Systemprogrammerare samt lärde sig det svenska språket genom att läsa undertexter från serier på TV. Efter att ha sökt 600 jobb under ett halvår började han sedan arbeta som PC-tekniker på Telia Data. Inom 2 år hade han hunnit bli Helpdesk chef och Regionchef på samma företag. Ergin utgår ifrån att allt är möjligt och för det är han ett levande bevis.

Sedan 2014 lägger han all sin tid, energi och engagemang på att skapa bättre förutsättningar för alla med sina olikheter. Alla som är utanför, unga, gamla, nyanlända, människor med särbegåvningar behövs, deras perspektiv behövs så att företagen kan skaffa sig konkurrensfördelar.

Ergin har också instiftat priset Årets Mångfaldsbragd som går till en individ och/eller organisation som har visat mod genom sitt handlande för mångfald och inkludering.

Konsult Ergin Özdemir

Kontakta Inclusion Academy gällande En kärleksimmigrants krokiga väg till jobb och integration

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Se även följande