Lisa Andersson Tengnér

Lisa Andersson Tengnér
Föreläsare och utbildare. Genuspedagog som föreläser om makt, normer och värdegrund med fokus på genus, jämställdhet och likabehandling.

Lisa Andersson Tengnér beskriver sig själv såhär

Lisa Andersson Tengnér är genuspedagog och föreläser om makt, normer och värdegrund med fokus på genus, jämställdhet och likabehandling. Lisa är även utbildad inom bland annat diskrimineringsrätt, normkritisk pedagogik och våld i nära relationer – områden som rör relationer, arbetsmiljö och främja lika villkor är helt klart Lisas område och pedagogiska driv!

Lisa har sedan 2003 anlitats till förskola-skola-gymnasium som handledare för personal på alla nivåer i jämställdhet och likabehandling, men även i helt andra verksamheter som arbetsförmedling, utbildare i olika verksamheter, alla kommunala verksamheter, företag – ja, alla som vill utveckla ett bemötande och kommunikation som inkluderar och är icke-stereotypt. Just makt i mötet är något av en specialitet och Lisas mål är både att öka kunskaper och insikter men också att beröra, och arbetar alltid med många illustrerande bilder, filmsnuttar, inflikade reflektionsövningar varvat med forskning och styrdokument.

Tillsammans med Mia Heikkilä har Lisa skrivit boken ”Arbeta med jämställdhet i förskolan – med normmedveten pedagogik” som ges ut våren 2017 av Gothia Fortbildning.

Områden:
Jämställdhet, normkritisk pedagogik, diskriminering, normer och normkritik.

Kontakta Inclusion Academy gällande Lisa Andersson Tengnér

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Se även följande