Fotograf: Anna Hållams
Frida Ohlsson Sandahl

Frida Ohlsson Sandahl
Föreläsare, utbildare och moderator. Sociolog med lång erfarenhet av att föreläsa om frågor som rör jämställdhet, hbtq och normkritik.

Frida Ohlsson Sandahl beskriver sig själv såhär

Frida Ohlsson Sandahl är sociolog med lång erfarenhet av att föreläsa om frågor som rör jämställdhet, hbtq och normkritik. Hon har jobbat med verksamhetsutveckling och ledarskap utifrån jämställdhet och mångfald.

Frida har skrivit flera böcker, bland annat Inkludera – jämställdhet och hbtq i organisationen som handlar om rättighetsarbete i organisationer. Arbetet med att inkludera handlar om att addera möjligheter och att säkerställa mänskliga rättigheter. Inkludera fokuserar på inkludering utifrån jämställdhet, könsidentitet och sexualitet och utgår från normer och hur de välkomnar eller utesluter människor från verksamheten. Läsaren introduceras till bakgrund, olika inriktningar och fakta om ämnen som heteronormer, kön, genus, jämställdhet, feminism och hbtq. Boken innehåller även en omfattande ordlista som förklarar begrepp och vägleder läsaren genom boken. Ordlistan kan också fungera som ett stöd i det fortsatta rättighetsarbetet.

Frida har, tillsammans med Erik Andersson, skrivit boken Så att jag kan komma in. Det är ett samtalsmaterial kring att vara hbtq i ett kristet sammanhang. Den första versionen skrevs specifikt för Frälsningsarmén, den andra versionen för ekumeniska sammanhang.

Frida är även initiativtagare till Jönköpings läns första pridefestival, Jönköping Qom Ut.

Områden:
Jämställdhet, Normkritisk pedagogik, Tillgänglighet, Härskartekniker, Normer och normkritik, hbtq, normkritisk kommunikation, modererar gärna samtal och paneler.

Fotograf Anna Hållams

Kontakta Inclusion Academy gällande Frida Ohlsson Sandahl

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Se även följande