Ergin Özdemir

Ergin Özdemir
Föreläsare och utbildare. Entreprenören som med egna berättelser inspirerar arbetsplatser till mer mångfald, integration och inkludering.

Ergin Özdemir beskriver sig själv såhär

Ergin Özdemir är föreläsaren som brinner för mångfald och entreprenörskap. Fylld av entusiasm och glädje delar Ergin med sig av sina kunskaper och egna erfarenheter och blandar sedan dessa med fakta som baseras på forskning och vetenskap. Han vill vägleda er in och se möjligheterna med just mångfald och vad det kan bidra i er organisation. Han väver in hur det fungerar att komma ut i arbetslivet och det Svenska samhället. Hur vi kan skapa samverkan mellan myndigheter, kommuner och näringslivet så att fler unga och nyanlända får jobb.

Med sina rötter i nordöstra Turkiet tog sig Ergin till Sverige när han fann kärleken och blev en kärleksimmigrant. Han har en bakgrund som militär, oljeingenjör, reseledare, samt entreprenör inom rese och IT branschen. I jakten på sitt första jobb gick Ergin ett årig en post-gymnasial utbildning som Systemprogrammerare samt lärde sig det svenska språket genom att läsa undertexter från serier på TV. Efter att ha sökt 600 jobb under ett halvår började han sedan arbeta som PC-tekniker på Telia Data. Inom 2 år hade han hunnit bli Helpdesk chef och Regionchef på samma företag. Ergin utgår ifrån att allt är möjligt och för det är han ett levande bevis.

Sedan 2014 lägger han all sin tid, energi och engagemang på att skapa bättre förutsättningar för alla med sina olikheter. Alla som är utanför, unga, gamla, nyanlända, människor med särbegåvningar behövs, deras perspektiv behövs så att företagen kan skaffa sig konkurrensfördelar.

Ergin har också instiftat priset Årets Mångfaldsbragd som går till en individ och/eller organisation som har visat mod genom sitt handlande för mångfald och inkludering. Priset delades ut första gången i samband med Working for Change mässan, Sveriges största chefskonferens om kulturell mångfald, på Stockholmsmässan i Älvsjö den 17e november 2015.

Kontakta Inclusion Academy gällande Ergin Özdemir

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Se även följande