Charlotte Signahl

Charlotte Signahl
Föreläsare, utbildare och moderator. Kan konsten att med hjälp av humorn prata om svåra frågor som diskriminering och trakasserier på ett sätt som fångar åhörarnas intresse.

Charlotte Signahl beskriver sig själv såhär

Det låter lite kaxigt men jag får ofta höra att jag är väldigt rolig. Jag använder "stand up" som pedagogiskt verktyg. Fördelen med det är att ämnet inte upplevs som tungt eller tjatigt – aldrig tidigare har de fått skratta åt allt som kan hända, sina egna tillkortakommanden och nervositet kring dessa ständigt aktuella frågor. En annan fördel är att jag då också kan vara ganska tuff. Diskriminering eller stress i livet är inte OK och vi kan med fakta, humor och kärlek komma fram till att ansvaret och möjligheter till lösning ligger hos oss alla.

Sedan 2006 är jag företagare med fokus på föreläsningar, utbildning och att moderera och processleda konferenser. Främsta utbildningen är livet men jag har läst historia, sociologi, och psykologi på Stockholms Universitet, samt teologi och mänskliga rättigheter. Är utbildad meditationslärare och ACT-handledare. Jag har gått otaliga ledarskaps-, retorik- och metodutbildningar. Som ung var jag bland annat förbundsordförande för Röda Korsets Ungdomsförbund, ordförande för URIX, projektledare på Sensus Studieförbund. Dessutom har jag åtta års yrkeserfarenhet inom hemtjänsten. Stockholm är hembygd men känner mig hemma överallt.

Största intressen är meditation, grupprocesser, maktteorier, feminism, ACT - Acceptance and Commitment Therapy, NVC - Nonviolent Communication, religion, kvinnohistoria, Coco Chanel, älskar choklad, snittblommor, äta och laga mat.

Charlotte Signahl har sin bakgrund inom humorn och psykologin och funderar ständigt över varför vi gör som vi gör vi människor. När de mänskliga beteendena blandas med aktuella teorier och forskning kring mångfaldsfrågor och normer ökar vår förståelse för varför vi ser den utveckling vi gör och hur vi som personer kan agera för ett större inkluderande.

Kontakta Inclusion Academy gällande Charlotte Signahl

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Se även följande