Charbél Gabro

Charbél Gabro
Föreläsare och utbildare. Charbel Gabro är ”integrationisten” som arbetat med ungdoms och integrationsfrågor i mer än tolv år och har en förmåga att på ett pedagogiskt sätt lyfta frågan gällande kulturkrockar och integration.

Charbél Gabro beskriver sig själv såhär

”Om Syrien är hans födelseland och Sverige hans uppväxtland – vilket är då hans hemland?”

Charbel Gabro är ”integrationisten” som arbetat med ungdoms och integrationsfrågor i mer än tolv år. All erfarenhet av socialt arbete i Sverige, samt med människor på flykt på den grekiska ön Lesbos har tagit honom till dit han står idag. På ett mycket personligt sätt delar Charbél med sig av hur det är att komma från en tung och omtumlande uppväxt där drömmar och mål inte existerar, till att idag jobba med att förändra tanke- och beteendemönster hos sig själv och andra.

Charbél är en person som berör och berört på många olika plan och får andra att reflektera över sina egna tankar, kunskap och beteenden. Hans största styrka som inspiratör är att han använder sig av både sin svenska - samt arabiska kultur och drar paralleller där emellan. Charbéls dramatisk ådra och utstrålning engagerar ofta åhörarna, då han gärna showar eller bjuder upp till dialog på scenen. Allt för att involvera åhörarna som tas med på en tänkvärd, sorgsen men även mycket rolig och hoppfull resa.

Charbéls integrationsarbete har många gånger lyfts fram i riksmedia. Hans förmåga att på ett pedagogiskt sätt lyfta frågan gällande kulturkrockar och integration har uppmärksammats av bland andra Sveriges Television.

Flyktingvågen under den senaste åren har ställt många verksamheter i Sverige inför stora utmaningar - men också en storartade möjligheter. Det akuta löstes med tillfälliga bostäder för de asylsökande. Nu har tiden gått och många har etablerat sig i sina kommuner men fortfarande saknas det viktiga delar för ett välfungerande liv för många. Meningsfull sysselsättning, jobb samt studier är målet samtidigt som att hitta ett socialt liv i det nya samhället med vänner för att dela glädje förtroende och kunskap med. Därför behövs rätt insats och kunskap i våra verksamheter för att skapa ett välkomnande bemötande istället för att välja bort på grund av okunskap och rädsla. Hur gör er verksamhet?

Därför har fler unika utbildningar skapats för dig som arbetar med integration och nyanlända. Charbél erbjuder skräddarsydda utbildningar, föreläsningar samt workshops för både chefer, medarbetare personal och elever. Innehållet är en djupdykning i vad nyanlända gått igenom i hemlandet, flyktvägen, sin första tid i Sverige, svårigheten med nya strukturer, normer, den psykosociala processen, kulturkrockar och kulturuppbyggnad.

Kontakta Inclusion Academy gällande Charbél Gabro

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Se även följande