Alan Ali

Alan Ali
Föreläsare och utbildare. Fokuserar på socialt arbete kring ämnena maskulinitet, män och feminism, hbtq, och integration.

Alan Ali beskriver sig själv såhär

Född i Kurdistan i Irak, kom till Sverige som 12 åring efter två års flykt genom Iran, Syrien och Polen tillsammans med familjen. Stort motorintresse ledde till studier inom Fordonsteknik och arbete som bilmekaniker. Under gymnasietiden drabbades av våld och hot från 90 talets nazistiska och rasistiska organisationer/grupperingar i bla Skåne som ledde till engagemang i olika antirasistiska förringningar och organisationer.  Började föreläsa om rasism och diskriminering utifrån egna erfarenheter som minoritet och flykting i Mellanöstern och Sverige. Bytte verkstaden mot högskolebänken och studier i Internationell migration och etniska relationer, Genusvetenskap och MR med fokus på att lägga teorier till livserfarenheter inom samtliga ämnen.

Områden: jämställdhet, mångfald, integration, hbtq, Maskulinitet och Destruktivt beteende. Feminism ur mannens perspektiv ”Varför är feminism/jämställdhet viktig för män”!

Kontakta Inclusion Academy gällande Alan Ali

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Se även följande